8. listopadu 2011

9) Tak trochu srdcovka

Ráda si vozívám z dovolených a výletů různé drobnosti jako jakousi vzpomínku. Asi před 5 roky jsem v Luhačovicích v jednom obchůdku se suvenýry objevila keramického koníčka. Moc se mi líbil a tak jsem poprosila moji drahou polovičku, zda by do tak skvostné drobnůstky neinvestoval svoje finance a nekoupil by mi ji. Po shlédnutí mnou vybraného suvenýru pravil: "Tak si toho psa vem, no." V tu chvíli jsem si uvědomila, že o tom tyhle věci na památku jsou. Na tuto větu a vše kolem koupi keramického koníčka nezapomenu, dokud budu živa (a i kdyby, mám tento blog :o).


Koníček zdobí skříňku s látkami.


Další rok při příjezdu do Luhačovic jsem si dala za úkol, že mému koníčkovi, který zdobí moji skříňku s látkama pořídím brášku. Stejně "střeleného", s vykulenýma očima a v tom samém obchůdku jako před rokem. Při mém "štěstí" samozřejmě už koníčka neměli. Tedy neměli ho na první pohled. Na mém výrazu v obličeji musel být patrný smutek, poněvadž prodavačka se mně při odchodu dotázala, zda jsem sháněla něco konkrétního. Konkrétně jsem jí koníka popsala. "Není to tenhle?", dotázala se a ukázala na stěnu. Visel tam, sice ne v rámečku, ale na jakési dřevěné destičce, ale byl to on, oči vykulené, poťouchleho vzezření. Moje srdíčko zaplesalo a ten můj byl rád, že jsem ráda a mám dalšího koně (psa).

Přesto jsem byla krapet zklamaná, že koníček byl poslední a že už něco tak veselého nikde nekoupím, protože kde? Kde jsem měla hledat?

Čas plynul a já jednoho dne naprosto náhodou narazila na Fleru na Keramiku Klubko (www.fler.cz/keramika-klubko), která je náhodou výrobcem těchto mých koníčků. Je to rodinná firma, o to víc si jí vážím. Mají krásné věci.

Navíc jsem zjistila, že jedna a jedna jsou opravdu jen jedna a že hrníčky, ze kterých piju v práci každé ráno čaj, jsou také z této dílny. Hrníčky mám se slonem, jak jinak.



Jednoho dne jsem narazila ještě v Olomouci na galerii, kde měly panýlky s poťouchlými zvířátky od Keramiky Klubko, tak jsem se rozhodla tyto panýlky zakomponovat do mého šití a vznikla tato srdcata.











6 komentářů:

  1. Pavlínko to je krása a ty Korejky ..mňam a ozdůbky z keramiky úžasné :-) tt....:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Táničko, díky ti moc, moc tě zdravím.

    OdpovědětVymazat
  3. Pavli, moc pěkné. Taky mám ráda tuto keramiku:) ani jsem nevěděla že mají takové roztomilé obrázečky.

    OdpovědětVymazat
  4. Jééje, a jedno to srdíčko je moje :-)))
    K.

    OdpovědětVymazat
  5. Ta srdíčka jsou krásná...A s těmi "perníčky" mají něco ..něco víc..:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za zanechání Vašeho komentáře, budu se těšit zase příště.