22. června 2012

41) Hortenzie

Ani nevím, kde jsem k téhle kytce přišla, ani nevím, že jsem si jí nevšimla dřív, vždyť je nádherná, krásná a hlavně taky existuje modrá a bohatá, žádná chcíplinka, pořádný květy ...., ale od té doby, co ji "znám", si ji přeji pořídit na zahradu. Zahrada je zatím v neutěšeném stavu a ještě nějakou dobu bude, navíc mám obavy ji někam na pevno zasadit, zvlášť, když ještě nemáme v paličce srovnáno, kde co bude. Teda já bych věděla, ale moje druhá polovička v pozemku vidí nejen "jídlo" v podobě záhonků, ale taky parkovací místo, takže bych nerada v budoucnu o keřík modrých květů přišla.

Zatím tedy bude muset holka modrá malá čapět v květináči, ale pořídím jí větší, nebojte a budu si ji volně přemisťovat, kam se mi zamane. A protože jsem dneska doma sama, ten můj mě ani vyvenčit nechce, páč furt, že hůlky a cosi, tak holt jsem jako rozervaný umělec zasedla k šicímu stroji a stvořila něco, co opravdu připomíná "umělecké dílo" (je to něco, nikdo neví co a stvořitel za to chce inkasovat hromadu peněz). Přesně tak vypadá i moje dílko, akorát já jen chci, abyste krapet přimhouřily(i) obě očka a vzaly(i) v potaz, že je to můj druhý pokus volného quiltování. Ono to časem začně jít, vím to, občas mám takové světlé chvilky, že si říkám, že už je to ono, ale to bych musela nejdřív vždycky tak čtvrt hodky trénovat na něčem nevýrobním a pak už po těch 15 minutách jet "naostro".

Látky jsem použila od P. Bravo - Naturals Elements ve 3 odstínech růžové, takovou tu klasicky hortenzijsky modrou totiž v repertoáru nemám a na druhou stranu, musí být všechno modré? Obrázek daruji mamince, nebo si ho nechám do šicí dílničky až jednou bude, tu si totiž plánuju vyzdobit právě ve znamení hortenzíí. Snad mě to do té doby nepustí, protože člověk míní a pak ze dne na den názor mění ;o)


18 komentářů:

  1. Painko! To je nádherný obrázek!Líbí se mi strašně moc!!Nádherné zpracování..To bude ozdoba jako hrom!

    OdpovědětVymazat
  2. Pavlí, moc se Ti kytička povedla :-) Je krásná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačenko, moc děkuju. Tebe jsem tak dlouho neviděla (nečetla :o).

      Vymazat
  3. Pavli, obrázek je nádherný, moc se ti povedl a prošití je taky žůžo.... To jenom nám se zblízka zdá, že to není ještě ono, ale pro oko neznalé je to pŕímo profesionální práce. Já jsem prošívala kolem výšivky na polštáři a nebyla jsem s tím vůbec spokojená a dcera polštář ukazovala v práci - kolegyně si myslely, že je to taková látka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitunko, asi máš pravdu, ale nemůžeme být spokojené, protože pak by nás nehnalo nic kupředu a nic by nás nenutilo se zlepšovat a zlepšovat. Takže vlastně i nezdar je pro nás moc důležitý.

      Vymazat
  4. ¡Muy bella! Te felicito.
    Feliz fín de semana.

    OdpovědětVymazat
  5. nádhera, miluji divoké prošívání a tak to má být, má v sobě kouzlo, sílu, originalitu... divoké prošívání je právě krásné ve své "nedokonalosti" :))) tak jako příroda...

    OdpovědětVymazat
  6. Pavli maš nádherný blog, krásne dielka, a tato kytička sa ti podarila dokonale, je jedinečnááááááááááááááá, a ja milujem taketo ine vecičky, je to nádhernéééé. Spravila si mi krásny večer, lúskam tu stránkami a relaxujem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Mário, jsi zlatá. Hýčkáš si mě krásnýma komentíkama. Vážím si jich.

      Vymazat
  7. Ahoj Pavli, tak túto hortenziu vidím prvý krát a som z nej unesená, je úžasnáááá! Krásna práca!

    OdpovědětVymazat
  8. To je nádhera, i když tvůj blog sleduju, tak jsem si jí předtím vůbec nevšimla, ještě, že to "zpátky do minulosti" máme.

    OdpovědětVymazat
  9. Teprve druhé volné quiltování? Vypadá parádně! A co se hortenzií týče, my máme na zahradě i jednu bílo-růžovou ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Krásná.Hortenzie též miluji. Je fajn, že jsi k Míše dala zrovna tento odkaz, těžko bych se k té krásce proklikala.

    OdpovědětVymazat
  11. Krásná hortenzie a volné prošívání je super. Já s ním stáje bojuji. M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za zanechání Vašeho komentáře, budu se těšit zase příště.