1. dubna 2013

87) Aprílové Velikonoce u nás

Mně letošní velikonoční sníh za okny přišel vhod. Pokochaly se (už to říkám snad letos naposled, ale to jsem si říkala i před dvěma týdny) moje oči čerstvě napadaným načechraným snížkem, byl čas a chuť si trochu polenošit a došlo i na nutné šití v podobě zkracování kalhot a také došití restu v podobě polštáře do budoucí kuchyně dle knihy od Lynette Anderson - Country Cottage Quilting. I když se mi do ručního prošívání moc nechtělo, nakonec mě začalo dost bavit a když už bylo téměř vše prošité, přišlo mi to dokonce líto. Dneska ráno jsem topík doladila v podobě strojového prošití, aby aplikace pěkně vystoupily a polštář působil naducaně. Pak už jen došít zadní stranu a lemík. Kdybych tvrdila, že jsem nemusela párat, lhala bych. Ale i to párání mi kupodivu tak nějak šlo "od ruky". Musím ještě dodat, že po prvotní nechuti polštář vůbec někdy došít, protože dle mého jsem zvolila málo kontrastní látky, jsem s výsledkem velmi spokojená a mám z polštáře radost. 

A ještě ta nadílka a "náš" trpaslík, co tu zůstal po původních majitelích.
Včera ráno.
Dneska ráno.
A moje radost tohoto týdne - nové kytičky a šedá vázička k závěsům v ložnici.


17 komentářů:

  1. Pavli, polštářek máš kouzelný, o sněhu ani nemluvím, takhle je krásný, než povolí, brrr a sladěné okno v ložnice, jsi šikulka :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;o) Děkuji za první návštěvu tohoto příspěvku a posílám pozdravení k vám.

      Vymazat
  2. Pavlí, polštářek je krásný. Taky jsem dneska dělala polštářek, ale takový úplně jednoduchý :-))) Tak sníh takhle na zahrádce je pěkný. Ale v ulicích města je to děs. Naštěstí tady to vše roztálo. Sice dneska sněžilo, ale na střídačku se sluníčkem, takže na zemi nic nezůstalo. A nazdobený parapet máš taky pěkný :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá, jaký bude ten tvůj, pak se určo pochlub.

      Vymazat
  3. Byla by škoda, kdyby jsi ho nedošila .... protože je naprosto nádherný! Hezký den. Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, děkuju i tobě za pěkný komentář a zdravím.

      Vymazat
  4. Pavli šikulka jsi !! já šiju taky aplikace ,ale bude mi to chvíly dýl trvat kor ,když nastupuji do práce ,ještě mě nechtěla mudra pustit ..ale já se hnala a dnes hořce lituji !! v pátek jsme odjížděli k dceři a včera jsem si při návratu připadala jak sedlák u Chlumce mezi Vyškovem a Prostějovem byl na silnici převrácený kamión a mi jsme se museli vycouvat asi 10km /nemáme dálniční známku a cesta bylo fakt krutá ..večer jsme viděli v telce ,že tahle silnice je úplně odstavená!!jo a u nás taky děs závěje víc jak půl metru ...............

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Táni, to je jasné, že to bude chvíli trvat, mně všechno trvá velkou chvíli a nemusí to být jen aplikace, znáš mě ;o) Počasí je opravdu vykutálené letos. A doktorce zavolej, že do práce nejdeš, že to byl jen aprííííl!

      Vymazat
  5. Polštářek se povedl. Líbí se mi i v těchto barvách. Taky jsem šila, ale vše čeká na došití za dne, protože nějak nemáme osvětlení, abych trefila správné nitě na prošití. :-)
    A okno v tvé ložnici vypadá krásně a ty závěsy taky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, správné osvětlení kvůli trefení barev je hooodně důležité. Sama trošku lituju, že jsem neprošívala víc kontrastními bavlnkami. Nejvíc se mi nakonec líbí ta tmavě hnědá, která opravdu vynikla, třeba kolem konvičky. Ale když já měla strach, že to moje ruční prošití nebude nic moc. Ale přišla jsem tomu trochu na chuť a už mi to potom šlo rychleji a přesněji. Tak držím palce, ať se polštářek podaří a pak se nezapomeň pochlubit.

      Vymazat
  6. Polštář je nádherný! Trpaslíčkovi to ve sněhu moc sluší, doufám, že si ho necháte! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, necháme, dokud vydrží, necháme, už je u nás víc než rok, ale dáváme mu zabrat ;o)

      Vymazat
  7. Polštář doslova závidím. Mám totiž tuto překrásnou knihu od Lynette taky doma, ale nějak je pořád něco důležitějšího :-) A tak tedy závidím. Chudák trpaslík :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, tak se do toho pusť, po kousíčkách a delších pauzách jako já a najednou se prostě vyloupne. Je toto totiž na dýl - nejdřív šablnky, pak vystříhat, pak je překreslit na látku, on už výběr látek dá zabrat...

      Vymazat
  8. Pavlí, polštářek je nádherný! Já po něm pořád pokukuju, já si snad budu tu knihu muset koupit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, tak já ti ho ušiju :o) Mám v plánu šít ještě jeden. Prozřetelně jsem si totiž stříhala aplikace 2x, jen zrcadlově obráceně ;o) Knihu určitě kup, stojí za to, je moc pěkná.

      Vymazat
  9. Pavli, polštářek je překrásný. Miluji aplikace a ruční prošívání. Moc se Ti povedl a určitě se čas ztrávený jeho výrobou vyplatil. Bude krásně zdobit kuchyňku. A určitě k němu přibude nějaký kamarád. A trpaslíček chudáček zapadlý určitě netrpělivě vyhlíží jaro. Výzdoba na okně je taky moc hezká, když nejsou kytičky venku, musí být alespoň doma. Hezké tvoření Jana

    OdpovědětVymazat

Děkuji za zanechání Vašeho komentáře, budu se těšit zase příště.