9. prosince 2013

107) "Pracovní" listopad

Listopad utekl, ani jsem se nenadála. Přes počáteční zdravotní záležitost (rest z loňského roku), při které jsem plánovala relax, se z listopadu vyklubal rychle plynoucí a nabitý měsíc plný "nerelaxu". Ale aspoň mi to doma utíkalo a i rehabilitace u stroje nebyla marná.
Závěr října jsem si "poležela" v nemocnici, začátek listopadu byl poněkud rozpačitý, ale po prvotních bolestivých krůčcích přišly méně bolestivé, polovinu listopadu rozlouskly moje narozeniny, při kterých jsem se radovala z nové knihy o šití a úžasného ručně tvořeného košíku (foto příště), a závěr měsíce byl poměrně hektický, neboť jsem se upsala (a ráda) k účasti na vánočním jarmarku.
Nejdřív probíhala opět akce na bellet.cz, kdy jsme měly vymyslet svůj patchworkový blok. Já měla jasno, že to bude zvířátko a co jiného než modrý slon. Jenomže z modrého slona se tak nějak po prvotních náčrtcích vyklubalo prasátko, a tak jsem ušila obě varianty. Musím říct, že z polštářků jsem měla obrovskou radost a stále váhám, zda je vůbec pustím z ruky...


Po zjištění, že Vánoce se kvapem blíží, bylo třeba si naordinovat nějaké vánoční ozdoby. Aby vyšívák nezahálel, také přidal svoji "ruku" k dílu a za chvíli se to v dílně hemžilo "sněhovými" vločkami. Nejhorší bylo zdobení korálky, které zabralo hooodně času a prsty při prošívání vyšitého trpěly neskutečně. Ještě dnes mám viditelný mozol na ukazováku.


A aby nepracoval jen ten vyšívák, vznikly i plněné ozdoby na vánoční stromeček.


I zima si vyžádala své. Začala lézt nepříjemně za krk, mně doma ležely zbytky minky a nevěděla jsem, co s nima, tak jsem se pustila do nákrčníku. Ovšem nemohla jsem si vybrat, kterou barvu, a tak od každé barvy jeden...

  













A aby mi z těch ozdob a nákrčníků nehráblo, tak jsem si trošku oddychla a vyřádila se na jehelníčcích.


A moje tvorba vyvrcholila onou vysněnou účastí na vánočním jarmarku v I. patře Galerie Moritz v Olomouci dne 6.12.2013. Těším se ještě na účast dne 20.12.2013 a pak nechci šicí stroj do konce roku 2013 vidět (i když, kdo ví, co mě zase napadne a budu muset zrealizovat).


A abych nezapomněla. Ještě jsem spíchla na přání kapsář za postel. Velikost 55 x 200 cm, považuji za jedno ze svých vrcholných děl. Zvlášť, když jsem měla dány všechny parametry.

A kupodivu to ani nebolelo :o)
Věděla jsem od jara, že ho budu šít. Prostě to chtělo řádně promyslet, nastříhat a pak už jen šít, aby mě nic nepřekvapilo.


7 komentářů:

  1. No páááni.... Pavli ty teda jedeš:-))))
    Hvězdičky jsou naprosto božííí!!
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Modrý slon je luxusní... :) jednou bych tak taky chtěla umět šít... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Čoveče, ty jedeeeeš!!! Tak klidné předvánoční období, šrumec na druhé kolo jarmarku, a v novém roce hlavně zdravíčko, to je nejdůležitější! Papa, L.

    OdpovědětVymazat
  4. Pavlí, kde tankuješ pohon na takový výkon :o)))
    ...nestačila jsem si přidržovat bradu, jak mi samovolně padala na stůl....
    Všechno suprový, šikula veliká!

    OdpovědětVymazat
  5. Téda, to je věcí. Za to by se ani malá fabrička nemusela stydět. A vše je tak krásné.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný ozdoby, polštáře i nakrčníky.

    OdpovědětVymazat
  7. To prasátko je naprosto super!!! :-) Můžu "ukrást" jeho návrh pro nějaký další projekt? O:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za zanechání Vašeho komentáře, budu se těšit zase příště.