13. března 2015

137) Zase ty košíčky

Jsou menší a nižší a roztomilejší :o) Musela jsem stříhnout do Lendy, ta světlá látka mi už došla. Ještě mám střiženo na 2 velké košíky, ty se nikdy neztratí. Akorát se potýkáme s chřipkou, tak mě to trochu zpomaluje. Pečuji o chorého, na druhou stranu dobrá příprava na budoucí časy. Po víkendu by snad mohly být i ty další větší dva kousky. Seznam, co ušít, je ještě poměrně dlouhý, tak určitě nebudou přibývat jen košíčky, na druhou stranu se šijí opravdu dobře a člověk si u toho odpočine a hned je uklizeno. 

7 komentářů:

  1. To jsou látkové pleny? Ty jsou roztomilé :) To je milé šití! Tak přeji ještě hodně času, ať to vše stihneš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Olinko, jj, to jsou ty "látkové" pleny. Tohle jsou All In One (tobě určitě překládat nemusím) = vše v jednom a jsou v podstatě "náhradou" za jednorázovky. Použiješ - vyměníš - použitou vypereš. Je to lepší varianta na cesty, procházky, návštěvy k lékaři, nebo naopak pro příbuzenstvo, které nepřebaluje tak často. Nemusíš tam dovnitř nic skládat, vše je přišito. Akorát se pak perou celé kalhotky, tak jich musíš mít víc a schnou delší dobu (víc vrstev). Na doma právě hodlám používat čtvercovky se svrchními nepromokavými kalhotkami - tam měníš jen vnitřek, vnějšek by měl zůstat v nejlepším případě suchý. Tak plenkám zdar a zase někdy nakoukni.

      Vymazat
    2. Painko je nekde na plinky strih? ;-) moc diky

      Vymazat
  2. jak tak popisuješ snadné šití košíčků, tak mě na ně nahlodáváš :-D

    a i pleny jsi šila sama? držím palce i v látkování.. dost jsem toho už přečetla, ale zatím není na kom testovat ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romi, však je to jednoduché, mám tu na stránkách i návod. Je to raz dva, nejhorší je přichytit látku k termolínu nějakým prošitím, to mě vždy neba... Plenky jsou kupované, nejdřív odzkouším, pak je asi postupně nahradím mnou šitými, když se osvědčí. Taky právě čekám na to testování ;o) Děkuji za zastavení.

      Vymazat
  3. Painko, koukám, že si to užíváš ( až na to marodění ;-)). :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za zanechání Vašeho komentáře, budu se těšit zase příště.