26. března 2015

140) Jednoduše

Když se mi dostal pod ruku úplet s myškama, věděla jsem, že z něj bude taková ta tulivá, lehká, letní dečka. Jen co dospod? Minky se nabízelo, zvlášť, když mám jedno takové krémové, heboulinké a bez ťuplíků. Jenomže, to je taková mrcha natahovací a mně to s ním moc nejde, tak se po ušití vlnily okraje. Tak došlo na šmikání, minky vypreparovala a sáhla jsem po tenké fleecové dece z Tesca, která mě přišla doslova na pár kaček. A bylo jasno, deka bude extra lehká.

Špendlila jsem při každém kroku jakéhokoli šití, po protočení, dokonce i otvor jsem šila nejdřív matracákem a pak teprve okraje vzala na stroji, aby deka byla opravdu "pěkně ušitá" a nikde nebylo poznat, kudy se protáčelo.

Zadařilo se a mám z ní velkou radost, zlvášť, když mám podobnou kupovanou asi 8x dražší než na co vyšla tahle. A už se ňuchňám. A co teprve až bude vonět po vyprání.

Někdy se špendlit a nespěchat opravdu vyplatí. Ale říkám si, že kdybych šila i patchworkovou, že by byla možná rychleji, než takhle mrška, teda myška.


A teď honem, honem na další projekt. Mění se počasí každou chvíli, tak ať to ještě stihnu. Copak to asi bude ...

3 komentáře:

  1. Tyhle deky mám taky ráda! Sice je mám kupované, ale ve slevách za 50 Kč, místo původních 250. A osvědčily se - takže hezky jsi ji ušila!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, to umí někdo nakupovat. Ale znáš to, když vidíš béžovou dečku, s modrýma drobnýma kvítečkama a je tak hebounká ... jednou odoláš a pak přijdeš a mají poslední a pořád nezlevněnou, prostě ji musíš vzít, teda aspoň já jo ;o)

      Vymazat
  2. Fakt krásný úplet! Jo někdy na první pohled naprosto jednoduchá věc potrápí víc, jak nějaká složitá, ale pěkně ses s tím minky poprala:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za zanechání Vašeho komentáře, budu se těšit zase příště.