7. března 2013

79) Nečekaný nákup

Musela jsem sáhnout po "starším", ale ne méně dokonalém střihu. Tentokrát jsem věděla, do čeho jdu. Svoji Tesí mám už hooodně dlouho, slouží dobře. Nosím batůžek a vždy, když vím, že budu muset vzít něco objemnějšího (třeba formátu A4) nebo pojedeme na nákup, beru. Je lehká, skladná a pěkná. Takže k batůžku ještě hodím na rameno svoji Tesí (má větší ucha, právě aby se dala nosit na rameni) a unesu vše.
Tuhle mi ji obdivovala kamrádka a říká, hele, to je nějaká dobrá taška, na nečekané nákupy a tak. Nechtěla bys mi ji spíchnout? Chtěla! Vážně chtěla a taky už konečřně spíchla, když má zítra ten svátek... ;o)
Věděla jsem, že u té mojí jsem jaksi nevychytala vnitřní švy, že mi nešly založit kvůli tomu, že nebyly dostatečně široké. Tentokrát jsem si to pohlídala, ale protože jsem dost vyztužila (plátýnkem a 2x vlizelínem), zase se mi nějak "zkrátily", takže jsem zase krapet myškovala, nebo spíš jsem hodně zakládala a z plochých švů jsou spíš "kédrové" :o) Ale vypadá to pěkně, tak jsem celkem spokojená, i když to byl boj.

Boj byl i na konci na prošívání boků a okrajů kabelky s uchama. Výsledek - zlomená jehla, to už se mi dlouho nestalo. A to by si člověk řek, taková "brnkačka" :o) Jestli ono to nebude tím, že jsem použila na zadní stranu, přední střední stranu za kapsičkou a ucha dooost tuhou riflovinu... 

9 komentářů:

  1. Pavli moc pěkná je !!!!
    povedla se Ti ..a ta riflovina to je ta z Prostějova??taková elastická?, mám ji asi v červené a v hnědé a je to fakt prkno :-))ani po vyprání nějak moc nepovolila ..koupila jsem si ji ,že na sukni ale ..myslím ,že ji nechám na kabelku :-))tak ses s ní poprala dobře♥ a koukám ,že máš teda taky pěkněnasysleno :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Táni, nasysleno musí být a i tak není "z čeho" šít, znáš to. Ta riflovina je z bavlněného snu tuším, ale je to ta, jak píšeš - červená a hnědá, dost prkenná, pružná hlavně v jednom směru - se strukturou proužků.

      Vymazat
  2. Pavlí, Tesí je moc pěkná!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Fakt moc krásná Tesí, kamarádka bude určitě velmi spokojená s dárkem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tebe jsem dlouho neviděla! Děkuju za milý komentář, příští týden se ukáže, zda se líbila, nebo ne ;o)

      Vymazat
  4. Teda to bude nakupováníčko,moc se povedla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To budou rohlíky vykukovat... teda ty asi neee, spíš bagety, ty by možná vykoukly.

      Vymazat
  5. Ta se mi líbí! Krásné barvičky..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za zanechání Vašeho komentáře, budu se těšit zase příště.